Hieronder vindt u onze laatste nieuwsberichten, super handig als u up-to-date wilt blijven met onze ontwikkelingen.

Laatste berichten

    No posts were found.

Share this
Buro NEXTOnline Marketing On page SEO – Het geheime wapen voor kleine MKB-ers
Scrabblestenen met (on page) "SEO"

On page SEO – Het geheime wapen voor kleine MKB-ers

SEO is vaak moeilijker dan verwacht. Je weet waar je op gevonden wilt worden en de pagina’s op je website sluiten hier op aan. Waarom word je dan toch niet goed gevonden? Vaak wordt er klakkeloos overgegaan op linkbuilding als de manier om de SEO inspanningen verder uit te breiden: een traag en moeilijk proces. En totdat dit resultaat geeft, zul je het maar moeten stellen zonder die beoogde bezoekers. Goede on page SEO kan hier vaak uitkomst bij bieden.

On page SEO begint bij je zoekwoordenstrategie!

Het probleem met veel mislukte SEO-campagnes is dat ze te ambitieus zijn. Ergens is dit heel logisch. Als je dan toch voor die gratis bezoekers gaat, dan kies je natuurlijk voor de woorden waar het meest naar gezocht wordt.

Of juist niet.

Het doel van SEO is het genereren van meer bezoekers. En de harde realiteit is dat je bijna geen bezoekers krijgt als je niet bij de eerste 5 zoekresultaten staat. De eerste pagina is een goed begin, maar met 4 AdWords advertenties, 3 lokale resultaten plus een Google Maps overzichtskaart ben je met een lage positie op de eerste pagina van de zoekresultaten maar nauwelijks zichtbaar.

En er kan er maar één de beste zijn!

Je kunt dus eigenlijk maar beter de nummer 1 zijn met een zoekwoord waar “slechts” 100 keer op gezocht wordt, dan de nummer 11 met een zoekwoord waar meer dan 1.000 keer op gezocht wordt.

Tips voor on page SEO

  • Het is ontzettend belangrijk om de juiste zoekwoorden te kiezen. Dus zoekwoorden met enerzijds voldoende zoekvolume en anderzijds waar je vervolgens ook makkelijk genoeg op gevonden wordt.
  • Kies 1 hoofdzoekwoord, maar pas op voor over-optimalisatie. Gebruik ondersteunende termen om voor variatie te zorgen.
  • Analyseer de content op je pagina zorgvuldig.
  • Schrijf voldoende content (minder dan 300-400 woorden is een echte NO GO).
  • Maak waar mogelijk (natuurlijke) interne links aan.
  • En vergeet de techniek niet. De basics worden vaak vergeten zoals SSL, accessibility/indexeringsproblemen en performance.

Interesse in wat on page SEO jou zou kunnen opleveren?

Wij zitten al met smart te wachten om het jouw uit te leggen. Neem contact op en boek een gratis inspiratiesessie. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met Niels Dekker via 06 22 52 28 18.